درختان چنار کهنسال کهنسال باراز قاین به شماره 316 و در مورخ 95/2/8 در فهرست آثار طبیعی- ملی ثبت شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی، زهرا رضایی ملکوتی کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره کل در این خصوص گفت: روستای باراز از نقاط بسیار دیدنی شهرستان قاینات بوده كه دارای تنوع محیطی وطبیعی بسیار وباغ ها ومزارع گسترده است و بدلیل داشتن آب وهوای مطلوب در فصول مختلف سال مكانی زیبا ودل انگیز جهت گذراندن تعطیلات بوده و نیز به جهت داشتن جنگلی از چنارهای کهنسال و تنومند بسیار مشهور است.
وی افزود: وسعت جنگل چنار باراز حدود 3 کیلومتر مربع است. در این محدوده علاوه بر چنار، درختان بید، گردو، سرو و درختان میوه هم دیده می شوند.
ملکوتی ادامه داد: در این محدوده 15 چنار کهنسال با محیط تنه بین 13 تا 17 متر و ارتفاع 16 تا 23 متر وجود دارند. در برخی نقاط به دلیل حجم انبوه شاخ و برگ درختان و درهم تنیده شدن آنها، فضا تاریک و بدون نور کافی است. این درهم تنیدگی باعث می شود نتوان محاسبه دقیقی از وسعت تاج اکثر این درختان داشت. همه درختان بسیار سرسبز و شاداب بوده و در لابلای آنها می توان چنارهای کهنسالی را دید که تنه توخالی دارند.
وی گفت: طبق قانون، پس از ثبت یک اثر طبیعی، همه نهادها، ارگان ها و مردم باید در جهت حفظ و نگهداری آن بکوشند در این میان مانند همیشه نقش مردم در این امر مهم، اساسی و قابل توجه است به گونه ای که حافظان اصلی آثار طبیعی، دوستداران میراث کهن و میراث طبیعی کشور خواهند بود.
انتهای پیام/